Sider

mandag 30. mai 2011

Ferguson: - Barcelona er det beste laget vi har møtt

JUBELGUTTER: Hele Barcelona-leiren feiret som besatte, der kyssing, klapping og klemming sammen med dansing rundt vannsprederne var ingredienser. Foto: Glyn Kirk, Afp, Scanpix

WEMBLEY/OSLO (VG Nett) (Barcelona - Manchester United 3-1)
 Etter pause ble klasseforskjellen på de to lagene total. Barcelona 
lekte seg inn til Champions League-seier.


Mens en resignert og slukøret Sir Alex Ferguson rusler rundt ute på gresset, klemmer, kysser og gråter Barcelona-spillerne i vanvittige jubelscener.



- En fortjent seier. Det var klasseforskjell. På 1-1 trodde jeg kanskje det skulle bli mer spennende, men det var en fantastisk prestasjon av laget og de individuelle spillerne, sier NRKs Arne Scheie til VG Nett.


Han har sett flere fotballkamper enn de fleste opp gjennom årene, og lot seg naturligvis begeistre av Barcelona i lørdagens finale.


- Dette er et av de største klubblagene jeg noen sinne har sett. Eller, jeg kan ikke huske at vi har hatt et så fantastisk klubblag, sier Scheie.


VGTV i London:Se feiringen og skuffelsen utenfor Wembley Stadium


I semifinalen mot Real Madrid fikk svulstopererte Eric Abidal noen minutter på banen og mottok hyllest av en hel fotballverden for å ha bekjempet sykdommmen.


Ny gest til Abidal


Lørdag ga Carles Puyol fra seg kapteinsbindet, og lot franskmannen heve troféet som førstemann i en rørende seanse.


- Det er mye følelser i det som skjedde. En flott gest å få, sier Rune Bratseth i Viasats studio.


Les også:Fikk operert vekk svulst - hyllet av lagkameratene


Alex Ferguson tok nederlaget som en mann, og smilte og gratulerte Pep Guardiola før han og spillerne møtte Michel Platini for å motta sine medaljer.


- Jeg forventet at vi skulle gjøre det bedre, men når alt kommet til alt ble vi slått av et bedre lag. Det er ingen skam i det. Det er det beste laget vi noen gang har møtt, sier Sir Alex Ferguson til ITV1, ifølge Sportinglife.


God åpning


Akkurat som i finalen i 2009 åpnet Manchester United kampen bra og presset spanjolene. Men Barcelona tok over akkurat som for to år siden og fikk den første store muligheten ved Pedro, da han styrte innlegget fra Dani Alves utenfor etter kvarteret.


VG Nett-leser:
Fortjent seier til Barca. De var mye bedre!
Diskuter finalen her!


Etter flere ålreite muligheter var samme mann iskald og sendte Edwin van der Sar feil vei etter en utsøkt pasning fra geniale Xavi, som med utsiden av foten åpnet hele United-forsvaret.


Midtbanemann Michael Carrick måtte tåle ei bøtte med kjeft av kaptein Nemanja Vidic for manglende press ved den anledningen.


VG LIVE:Les fyldig referat fra finalen her!


Men i motsetning til den nevnte finalen i 2009 kom United tilbake. Wayne Rooney viste at også han behersker utsidepasninger da han fant en marginalt offsideplassert Ryan Giggs med en stikker.


Artikkelen fortsetter under bildet!
RESERVEKAPTEIN: Carles Puyol lot den nylig svulstopererte Eric Abidal overta kapteinsbindet og ansvaret med å løfte pokalen som førstemann. Her sammen med Victor Valdes og Xavi. Foto: Lluis Gene, Afp, Scanpix.


Med berøring nummer to spilte Giggs tilbake til Rooney. Avslutningen etter det lekre angrepet var klasse: 1-1.

- På 1-1 hadde vi noen muligheter og kom oss tilbake i kampen, og hadde en sterk tro på at vi kunne vinne kampen, sier Manchester United-stopper Rio Ferdinand ifølge Sky Sports.

- Vi hadde en kampplan vi trodde vi kunne slå dem med, men det var ikke ment å skje. Man må gi dem skryt, de var det beste laget i kveld, legger han til.

Passivt i United-forsvaret

Barcelona styrte mye av banespillet før pause. Etter drøye halvtimen hadde de fullført over 260 pasninger mot Uniteds 100.

Inne på Uniteds halvdel hadde Barcelona rundt 75 prosents ballbesittelse.

- Jeg har aldri sett en så stor forskjell på to lag i en Champions League-finale. United var sjanseløse, sier Erik Solér.

- Det er ikke flere superlativer å komme med. Det er ikke mye mer å føye til, legger Rune Bratseth til.

Etter pause var forskjellen på lagene enda større. Edwin van der Sar reddet United flere ganger, men da Lionel Messi dro seg inn i banen og avsluttet lavt så United-keeperen for en gangs skyld ut som en 40-åring.

BILDESPESIAL:Se bildene fra kampen her!


SLUKØRET GJENG: Nemanja Vidic, Wayne Rooney og Rio Ferdinand kunne lite gjøre med brilliante Barcelona. - De fortjente å vinne, sier Ferdinand. Foto: Mike Egerton, Pa Photos, Scanpix
Denne gangen var det meget passivt i engelskmennenes backrekke. Patrice Evra havnet inne i rommet til stopper Vidic, som heller ikke så ut til å være interessert i å gå i press da Messi tangerte Ruud van Nistelrooys 12 mål i turneringen fra 2002/03-sesongen.

- Messi er planetens beste spiller. Han er umulig å stoppe. Allerede er han i klasse med Maradona, Pelé, Zidane og hele den gjengen der. Han er i den største i vår tid, og fortsetter han slik troner han nok øverst etter hvert. Men denne diskusjon er subjektiv, sier Arne Scheie.

Nydelig Villa-scoring

Spanjolene fortsatte å rulle opp angrep etter angrep, og da Fabio fikk seg en smell valgte Alex Ferguson å sette inn Nani.

Han begynte med en feil, som etter hvert tillot David Villa å krone det lekne spillet med en perle av en scoring. Fra 18 meter prikket han ballen opp i det lengste krysset bak en sjanseløs van der Sar.

Bildene av en resignert Nemanja Vidic fortalte alt. Med tempo, finsesse, ballkontroll og geniale pasninger hadde Xavi, Iniesta og Messi regien på showet på Wembley med de engelske seriemesterne i rollen som statister.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar